GARAGET

HOME

SNABBT OCH BILLIGT ARRANGEMANG

Idag tänkte jag visa ett superenkelt, snabbt arrangemang som dessutom är billigt.

Jag har plockat långt, vissnat gräs ute som jag använt som bas i mitt arrangemang. Jag älskar att blanda in material från naturen och trädgården i alla typer av blomsterarbeten. I detta har jag tagit inspiration från hur vårblommorna växer i naturen. Ofta kommer lökarna upp bland nervissna växter och löv, vilket jag tycker är så vackert.

Jag har valt en kruka med lite blank yta, som även om den har lite slitna detaljer och krackelerad glasyr, utgör en fin kontrast till det ruffa gräset.

Gräset har jag plockat på en äng, har du fint prydnadsgräs i trädgården kan du med fördel använda det nu när det skall klippas ner.

Gräset är placerat parallellt och ganska tätt i krukan.

Klipp ner till önskad höjd, har du gräs med vippor är det fint att låta dessa vara kvar som en del av dekorationen.

Stick ner tulpanerna i gräset, jag har använt mig av fina franska tulpaner för att få höjden, men det går så klart bra med vanliga tulpaner. Jag har valt att placera tulpanerna på ena sidan lite asymmetriskt.

Låt gärna löv finnas med bland gräset, jag använder gärna eklöv eller boklöv som inte är blöta.

Avslutade mitt arrangemang med att sticka ner vaxblomma jämt fördelat i hela krukan.
Klart, supersnabbt och enkelt och dessutom prisvärt. Mitt arrangemang är ganska stort men har endast krävt 7 tulpaner och ett par kvistar vaxblomma i köpt material.

Önskar dig en underbar söndagskväll.

Kram Malin