GARAGET

HOME

TULPANER I KRUKA

Nu gäller det verkligen att frossa i tulpaner. Denna underbara blomma som är älskad av så många. Så roligt att göra buketter med tulpaner, att blanda i andra vårblommor som tex ranunkler, anemoner, vaxblommor och vackert grönt. Ett enkelt sätt att förhöja en bunt tulpaner är att göra en dekoration i kruka. Jenny Strandh visar detta i sin bok, Everyday Flowers, som jag fotograferat. Så med inspiration från Jenny var jag tvungen att göra ett par egna tulpankrukor.

Här har jag använt mig av enkla terracottakrukor, men fungerar ju lika bra i din egen favorit. Dessa krukor har hål i botten så jag har placerat en plastpåse inuti krukan. Stickmassan har jag låtit suga vatten och skurit ut för att passa.

Snitta tulpanerna i önskad längd och stick ner rakt i stickmassan en och en. De behöver komma ner några cm i stickmassan för att stå bra och kunna dricka vatten. I den här krukan har jag använt 15 tulpaner.

Har även satt i några körsbärskvistar både som dekoration och som stöd till tulpanerna. Det går givetvis bra med vilka grenar som helst, tex vide, knoppig syrén osv. Jag har även valt att dölja stickmassan med sjösand, här kan materialet varieras i det oändliga, det är bara fantasin som sätter gränser. Små stenar som sjösten är mycket dekorativt, det kan också räcka med en eller ett par murgrönerankor för att dölja stickmassan.

Jag har valt att sätta en ranka murgröna från trädgården längs kanten. Stjälken har jag stuckit ner i stickmassan sedan har jag lagt rankan där jag vill ha den och fäst med märlor som jag gjort av grova ståltrådar.