GARAGET

HOME

JULDUKNING

Bland det roligaste jag vet är att få duka fint och julen bjuder ju verkligen på tillfälle för detta. När andra ägnar sig åt att fundera över julmaten klurar jag som bäst över årets juldukning. Det finns ju så mycket kul att hitta på så mitt stora problem brukar vara att bestämma sig. I år var inget undantag utan dukningen bestämdes i sista stund. Detta år inspirerades jag av skogen och försökte skapa en egen liten skog på bordet :)

På bordet ligger en grafitgrå linneduk och över det en ljus grått tygstycke, ofållat och skryngligt. Två brädor (hyllplan) från växthuset ligger mitt på bordet, på detta arrangerade jag sedan min skog. Jag började att placera ljusen, kuddmossa och minigranar i småvaser. Därefter små ormbunkar och murgröna och gyllne i hålen med vitmossa. När väl brädorna var täckta la jag på mindre saker som kottar, grenar, eukalyptus blad mm. Servetterna dekorerade jag med en bukett med en och eukalyptus och knöt ihop med grot snöre. Allt som allt kostade hela dukningen inte många kronor och mycket går att spara till andra arrangemang. Kuddmossan håller sig fint i skuggan under sommaren och kan tas fram igen på hösten till krukarrangemang, är den torr räcker det att vattna på den lite så är den snart grön och fin igen.