GARAGET

HOME

VÄXTHUSPLANER

Just nu drömmer jag om ett växthus. Inte så mycket för odling kanske, utan mer som ett lusthus där vi kan äta middag en blåsig vårdag eller mysa sent på sommarkvällarna. Vi hittade fina gamla fönster på Blocket och ett par vackra pardörrar. Dessa ska nu "bara" renoveras, målas och kittas. En och annan trasig ruta får vi nog byta också. Placeringen på växthuset blir lite konstigt, mitt på tomten. Spontant tänkte jag först i ena hörnet/kanten av tomten, men min kloka sambo kom med denna geniala idé. Nu kommer det att skymma insynen från vägen och skapa en "innegård" på baksidan. Barnens lekhörna, med den klassiskt fula studsmattan, kommer vi slippa se (vem kom på att de skulle vara blå!!?)

För att göra konstruktionen så enkel som möjligt och att passa in med vårt hus kommer vi göra ett pulpettak. Hela bakre väggen kommer att vara murad och putsad, precis som grunden och golvet invändigt tror vi blir enkla betongplattor.